Masthead header

Fotograf Helsingborg på fredseminarium med Carl Bildt

Fotograf Helsingborg

Fotograf Helsingborg Knäred Halmstad Halland

Idag samlades en hel del dignitärer i Knäreds bygdegård för att uppmärksamma att det var 400 år sedan Freden i Knäred undertecknades. Utrikesminister Carl Bildt, Dick Harrysson, Rolf Gustavsson och Danmarks fd utrikesminister Uffe Elleman-Jensen m.fl. stod på talarlistan. Idag när jag var utsänd för Scanpix räkning var dock Carl Bildt den som var den mest intressanta, och jag tänkte att det skulle vara roligare med en bild på Bildt vid minnesstenen istället för i en mörk bygdegård…  Efter kontakt med Bildts trevlige pressekreterare Erik Zsiga framfördes mina önskemål, fast jag direkt fick klart för mig att chansen att det skulle fungera var minimal, eftersom Carl Bildt redan i utgångsläget skulle komma för sent till fredsseminariet. Hur som helst, en halvtimme innan Bildt med sällskap skulle dyka upp fick jag besked att de ändå skulle ta omvägen förbi minnesstenen innan seminariet. Perfekt, jag körde dit och inväntade sällskapet. Minnesstenen står i en annan by, Sjöared, som ligger ungeför en mil från Knöred. Efter en liten stund dök de upp, Carl Bildt med makan Anna Maria Corazza Bildt vid sin sida. De hälsade glatt och började prata med några andra besökare vid monumentet, och jag fick mina bilder vid monumentet. Tack igen Erik för hjälpen!

Fotograf Helsingborg. Björn Lindgren